دستورالعمل نمونه گیری جهت انجام آزمایش مدفوع
منبع انتشار : آزمایشگاه پاتوبیولوژی پارس
توصیه های قابل ارائه به بیماران جهت بررسی نمونه مدفوع:
- در مواردی که اندازه گیری کمی یا کیفی چربی در مدفوع مور درخواست می باشد ، بیمار نباید پیش از جمع آوری نمونه از شیاف یا مواد روغنی استفاده نماید .
-4تا 5 روز پیش از نمونه گیری از درمان با روغن های کرچک یا روغن های معدنی ، بیسموت ، منیزیوم ،ترکیبات ضد اسهال ،تنقیه با باریوم و مصرف آنتی بیوتیک ها مگر به دستور پزشک معالج خودداری نماید .
- نمونه مدفوع باید در ظرف پلاستیکی که از طرف پلاستیکی که از طرف آزمایشگاه در اختیار مراجعین قرار می گیرد ،جمع آوری شود
- 48-72 ساعت پیش از آزمایش و در طی دوره جمع آوری نمونه مدفوع، از خوردن گوشت سفید، گوشت قرمز، ماهی، شلغم، تربچه خودداری نمایید.
-نمونه های مشکوک به اسهال خونی باید بلافاصله به آزمایشگاه ارسال گردند .
- در صورت درخواست سه نوبت آزمایش مدفوع هر نوبت در یک روز یا یک روز در میان انجام شود و اگر فرد دچار یبوست باشد وی باید سه نمونه را حداکثر در فاصله زمانی 10 روز جمع آوری کند ، مگر آنکه مدت زمان دفع بیش از این باشد .
- اگر نمونه مدفوع ، اسهالی و لزج باشد باید سریعا ً به آزمایشگاه منتقل شود . ولی در مورد نمونه های معمولی و سفت ، اگر امکان انتقال سریع به آزمایشگاه نباشد ، نمونه را در محلی که نه سرد است و نه گرم ، نگه دارید و فردای آن روز نمونه را به آزمایشگاه ارسال نمایید ( نمونه را باید حداکثر تا 24 بعد از نمونه گیری به آزمایشگاه منتقل کنید )
- در صورت مشاهده کرم و هر مورد مشکوک به آزمایشگاه اطلاع دهید .
- برای دادن نمونه مدفوع احتیاج به ناشتا بودن نیست .
- اگر دارو مصرف می کنید حتما ً در مورد داروهای مصرفی خود قبل از نمونه گیری با آزمایشگاه مشورت کنید .
- هم چنین اگر در طول دو هفته قبل از انجام آزمایش ، داروهایی مانند تتراسایکلین و مترونیدازول مصرف نموده اید حتما ً به آزمایشگاه اطلاع دهید .

1